تبلیغات
انجمن علمی شیمی دانشگاه زنجان - چرا پیاز اشك آور است؟
سه شنبه 20 اسفند 1392

چرا پیاز اشك آور است؟

   نوشته شده توسط: انجمن علمی شیمی دانشگاه زنجان    نوع مطلب :دانستنی های شیمی ،

شاید تا به حال از پخت وپز طفره رفته باشید اما حتماً تجربه خردكردن پیاز و سوزش و اشك ناشی از آن را در چشمتان دارید.


این ترکیب بسیار فرّار است و در برابر رطوبت چشم، به تولید سولفوریک اسید می پردازد. سوزش و ایجاد اشك برای رهایی از اثر این ماده محرك است.


با پختن پیاز، آنزیم های درون آن غیرفعال می شوند. برای رهایی از بو و اثر پیاز می توانید این راه ها را امتحان كنید:

استفاده از دستگاه تهویه، قراردادن پیاز در یخچال پیش از خردكردن آن و خردكردن پیاز زیر شیرآب كه همه باعث كند شدن انجام واكنش هایی میشوند كه به تغییرات شیمیایی در پیاز می انجامند. در ضمن برای برطرف شدن بوی تركیب های گوگرددار از روی دستتان می توانید آن را روی وسایل استیل مالش دهید.


برچسب ها: رفع سوزش پیاز ، پیاز اشک آور ، سایت شیمی ،

دنبالک ها: شیمی نوین ،

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.